Psychologiepraktijk Paes
samen op weg naar herstel

Individuele gesprekken

BGGZ en SGGZ

Als zelfstandige psycholoog werk ik met verschillende GGZ-instellingen samen, zowel in de generalistische basis GGZ (BGGZ) als in de gespecialiseerde GGZ (SGGZ). De Generalistische Basis GGZ (BGGZ) is psychologische hulp voor mensen met lichte tot matige psychische problemen. De duur van de behandeling is kort 2-3 gesprekken tot middellang met maximaal 12 gesprekken. De hulp bestaat meestal uit een klachtgerichte behandeling. De SGGZ biedt hulp bij ernstige, ingewikkelde of vaker terugkerende psychische aandoeningen. Soms is deze vorm van hulp kortdurend, maar vaak gaat het om langdurende psychotherapeutische hulp. Mocht je beter gebaat zijn bij een behandeling binnen de SGGZ, dan gaan wij samen kijken naar een doorverwijzing en de best passende plek.

Eerste contact

Als je contact met mij opneemt kijken wij samen naar je hulpvraag en of ik jou hiermee kan helpen. Afhankelijk of je hulpvraag onder de vergoede of onvergoede zorg valt en van je persoonlijke behoefte en voorkeur, breng ik jou in contact met de best passende GGZ-instelling waar ik mee samenwerk. Zij zullen met je doornemen wat nodig is voor de start van een behandeling (bijvoorbeeld een verwijsbrief of vragenlijsten) en vervolgens je intake gesprek bij mij inplannen. Ook zal er bij vergoede zorg een regiebehandelaar meekijken met de behandeling en een tweede aanspreekpunt zijn, deze zal ook contact met jou opnemen. Hoe en wanneer wordt je allemaal uitgelegd. Ook zullen zij met je doornemen wat de kosten zijn voor een vergoed traject en voor een onvergoed traject. Sommige vormen van hulp worden niet door de zorgverzekeringen vergoed. Dit geldt bijvoorbeeld voor de behandeling van aanpassingsstoornis, partner-relatie-problematiek of werkgerelateerde problematiek. Uiteraard kun je voor de behandeling van deze problemen wel bij mij terecht, maar je betaalt de kosten dan zelf. 

Intake gesprek

In het eerste gesprek breng ik samen met jou je klachten in kaart. Dit gesprek noemen we de intake. Mogelijk vraag ik je ook enkele vragenlijsten in te vullen om een goed beeld te krijgen van je klacht(en) en zorgvraag, soms worden deze al aangeboden door de GGZ-instelling voor je intake. Daarnaast bekijk ik samen met jou welk type behandeling het beste aansluit bij jou als persoon. Na de intake maak ik een behandelplan en indien het vergoede zorg betreft, wordt deze door de regiebehandelaar gelezen. Hierin leggen we samen met jou de afspraken vast over de duur en vorm van de behandeling.

Wachttijden

Momenteel heb ik geen wachtlijst en kun je na aanmelding binnen 1-2 weken bij mij terecht voor de intake en kan de behandeling aansluitend starten.